Kuinka monta päivää on Jouluun?

Tämä jouluinen ilmestys(yllä) tuli meille pari viikkoa sitten. Oltiin kaverien kanssa leikkipuistossa ja kahvilla keskustassa ja sen jälkeen poikettiin Siniunikossa, jossa en ole käynytkään koskaan. Ihan mukava uusi kokemus, sisustusjuttuja. Kokemus oli myös pikku Ässälle. Kiertelin kauppaa, katseltiin ja toitotin kokoajan, että ”ei saa koskea minnekään”. Kohta tajusin, että on hiljaista ja kurkistin kohti hyllyä, minkä edessä neiti seisoskeli, piteli kädessään ja katseli lumoutuneena tuota lasipalloa, jonka sisällä töröttää joulupukki ja vielä lumisateessa, kun vähän heilauttaa. Melkein liikutuin, kun S kuiskasi että ”äiti kato tätä, tämmöisen minä haluaisin.” Ja se muutti sitten meille, minkä jälkeen on tehty pipareitakin ja askarteluja, jotka liittyy jouluun; Joulukortteja, joululahjoja vähän paketoitu, ompelin joulukalenterin, sekä jämäkankaista sydämiä, joille ei ole vielä käyttötarkoitusta(ehkä paketteihin koristeita)..ja muutama joululahja on vielä hankinnassa. Tänä vuonna niitä ei tulekaan montaa. Vuosivuodelta vähemmän.

 

Viinereitäkin rohkaistuin leivoskelemaan tässä ihan itsekseni eräänä vapaapäivänä. Tuli oikeastaan yhtähyviä kuin mummon tekemistäkin :) Taikinasta tuli kyllä hyvä, vaikka itse sanonkin.

Kotihommat vähän seisovat. Ensinnäkin mies on harrastanut viikonloput niin, että ei ole näkynyt paljoa, eikä ole uskaltanut mainitakaan sisähommista ja puuttuvista listoista ja toiseksi lottovoittoakaan ei ole näkynyt. Toivon,että tämä tästä sydäntalven tullen tasaantuu ja aikaa(ja rahaa) olisi enemmän kodin laitteluun.

Tänään on vietelty päivää kotona, Isänpäivän aikaan meillä sairastellaan näköjään vuosi vuoden perään. Tyttösellä on korvassa tulehdusta ja kurkkuakin kirvelee ja nostaa nokkosihottumaa iholle. Itselläni alkoi eilen töissä kuvotus ja tänään päänsärky ja vatsan väänteet..Ehkä olemme jouluna terveitä.

 Mutta olo kohenee kummasti, kun laittaa korkkarit jalkaan ja sipsuttelee niillä kotona..;D

 Lisää lunta ja pakkasta toivoo S

 

Tietoja sylvi

Kainuulaisen koti-ihmisen elämää 50-luvulla rakennetussa rintamamiestalossa. Menossa mukana mies, tytär ja kaksi koiraa. Elämme remonttien ja remonttisuunnitelmien keskellä; jos ei isompia remontteja ole, niin sitten sisustetaan..jos ei sisusteta, niin aina siivotaan :D Arjesta nauttimista ja vähän haaveilua..
Kategoria(t): Ei kategoriaa, Joulu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>